Przeczytaj: http://potreningu.pl/articles/1251/co-jedza-ladies-sfd Lepsze do smażenia będzie masło klarowane. Musli kupne? Jeżeli tak to sprawdź ile ma cukrów i innych dodatków. Lepiej zrobić własne. Ile pijesz tego mleka sojowego, też z Biedronki? Nie powinno się spożywać produktów sojowych w większych ilościach. Jak masz mikser to mozesz zrobić [...]
[...] pełnowartościowego białka są 3 jajka… czyli 20 g białka na cały dzień. Staraj się jeść więcej mięsa i ryb. Pilnuj też tłuszczy. Tłuszcz pochodzący z nabiału lepiej zamienić na ten z mięsa, ryb lub awokado / olej kokosowy / orzechy (laskowe, włoskie). Jeżeli masła lub oliwy używasz do smażenia to zastąp je masłem klarowanym lub olejem kokosowym.
ja proponuje placek owsiany- do płatków wbijasz jajko i na patelnie- nei zajmuje to więcej jak 8 min- do tego ulubione owoce/orzechy i heja- białko, ww i tłuszcz ( np masło do smażenia) jest
Ale zależy jaką oliwę używamy do smażenia, jak zwykły olej kujawski to jest ok, jak lniany czy z oliwek to już się nie nadaje do długiej obróbki termicznej. Owsianka z wpc i kefirem i do roboty
[...] pisze tylko co mnie się wydaje, dlatego liczę na korekty innych dziewczyn. Z tymi mąkami to pytania nie do mnie, bo to już wyższa szkoła jazdy %-) Oliwa tylko na zimno, do smażenia się nie nadaje, bo robi się toksyczna (czy coś). W każdym razie nie wolno smażyć na niej. Na maśle możesz, na oleju kokosowym też. A stróżować mogę, a jakże %-) [...]
To nie rozumiem , jak smaze na tej oliwie i piszecie , że traci ona na wartości to jak wkoncu mam to liczyc ? Liczyć wgl tą oliwe ze tłuszcz daje dodawac do bilansu czy nie ?? http://potreningu.pl/kobieta/artykuly/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia tutaj napisane ze do smazenie oliwa jaknajbardziej , wiec mam mętlik w głowie i napiszcie wkońcu [...]
Duzo tłustego lubie, smażone :) Hym co do zupek myzle że będe pił poprostu ze szklanki bez dodatków makaronu czy też ryżu. Co używacie do smażenia olivy z olivek? sprayu? Zmieniony przez - Joker1992 w dniu 2012-06-23 15:38:20
Tłuszcz, na którym smażymy nie ulega odparowaniu. Wsiąka on w produkt. Oczywiście w sytuacji gdy smażymy zgodnie z ogólnymi zaleceniami, a nie produkt pływający w tłuszczu. Aby smażyć zgodnie z zaleceniami sugeruję natrzeć patelnię niewielką ilością tłuszczu, np. 5 gramów. Ważne będzie również to na czym smażysz. Warto przemyśleć zakup oleju [...]
[...] diety, aczkolwiek dobrze, że zwracasz uwagę, po to wrzuciłem rozpiskę :) A które tłuszcze byś zamienił na inne? Często sięgam po oliwę z oliwek, nasiona chia, smalec do smażenia, orzechy, jaja, masło 82% rzadziej ser żółty, ser mozarella, masło orzechowe, tłustsze mięso (z wieprzowiny karkówka i żeberka, wołowina najczęściej zrazowa, bo jest [...]
[...] latem nawet delikatne grillowanie na balkonie ogólnie bardzo patelni nie używałem przez dobre pół roku, dopóki nie kupiłem ceramicznej i bezkalorycznych oleji w sprayu do smażenia edit: jem wlasnie ten tatar z lidla - bez dwoch zdan najlepszy jaki jadlem do tej pory orientujecie sie czy to chwilowa promocja czy bedzie w stalej ofercie? data [...]
http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Ja smarze na maśle klarowanym, kokosowego, ale zależy jeszcze co, bo np pierś zalewam rzepakowym do marynaty i na teflon już nie daje nic. Często też pamu używam http://www.sfd.pl/sklep/Szukaj.aspx?q=pam Do popijania używam rzepakowego tłoczonego na zimno
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ale wątpię żeby nie dał rady na zbilansowanej jak wcześniej jechał 1000 kcal na kiepskiej żywności :-) Dużo zależy też jak się wytłumaczy, np. było zdziwienie że tłuszcz do smażenia i cukier do herbaty też się wlicza do bilansu %-) Nie powiesz że jak nie ma żółtego sera to do kanapek może dać jajka to nie zje w ogóle albo jakiś syf z [...]
jeśli już używasz margaryny to wymień ją na masło tylko masło a nie jakieś pochodne. Jest w tym przypadku korzystniej choć to tylko mały niuans. Do smażenia możesz zacząc używać spray u warto przy okazji sporo zaoszczędzisz bo starcza na długo a koszt to ok 20-25zł Pamiętaj też koniecznie o warzywach najlepiej do każdego posiłku szczególnie jeśli [...]
[...] nie poczuła, nie wspominając o marnych 50g tuńczyka co by mi się zgubiły na talerzu (mimo, że w następnym posiłku 80g to ja więcej jem na raz) . Ta oliwa to do czego? Jak do smażenia to out (smalec lub masło klarowane) Edit: fotki na przyszłość tak żeby było widać wszystko od barków po stopy - u Ciebie stóp nie widać. Zmieniony przez - Iskra14 w [...]
[...] dziczyzna, wołowina - chyba nie na moją kieszeń i nie wiem nawet gdzie to kupić. Ryby - uzależnione od ceny, makrele wędzone spokojnie mogę kupować, jakie filety do smażenia niedrogie raczej też. Średnio może być z orzechami, bo są drogie z tego co zauważyłam :( Mam też problem z warzywami, bo nie wiem jak jeść warzywa tak [...]